Sjinto 2 x top in Rostock

Sjinto Z en zijn ruiter Holger Hecht (D) deden het weer erg goed tijdens Pferdewoche Rostock 2016. In de categorie Amateur A Big Tour (1.40m) wonnen ze op vrijdag, waren ze zaterdag tweede en hadden ze helaas op zondag 1 balk maar nog wel in de prijzen: Klasse!

Alle veulens van 2016 geboren

Met de geboorte van het grote merrieveulen La Nellie, Cohinoor VDL x Carthago, is voor Ten Doeschate Horses het veulenseizoen 2016 ten einde. We zijn zeer tevreden met de 4 merries en 3 hengsten. Ons plan om wat meer degelijk "Belgisch bloed" te gebruiken, heeft goed gewerkt: de beide Cicero's, de Glasgow en de Latour zijn zeer sportieve veulens met, dankzij de bloedinbreng van onze fokmerries, zeker genoeg snit en elasticiteit. Details over de veulens zijn de bekijken bij de Categorie Jonge Paarden 2016.

Sjinto goed in vorm in Gross Viegeln

Sjinto, Sjapoo x Realieta v Mr Blue, had een goed weekend op het CSIAmA  tijdens de Rostock Pferdewoche.In alle 3 gestarte proeven viel hij met zijn ruiter Holger Hecht in de prijzen; 3e in 1.40m direct op tijd, 11e in het Twee Fasen 1.40m en 12e in de grote Finale 1.40m op zondag. 

Dante "Approved" door AES

Dante, van Padinus en Realieta keur prestatie v. Mr Blue, werd eind 2014 goedgekeurd bij het AES. Vanwege zijn prestaties met Vincent Voorn is hij direct "Approved" verklaart zodat hij ongelimiteerd ingezet zou kunnen worden voor de fokkerij. Dit zal voorlopig niet gebeuren aangezien de sportcarriëre van deze aansprekende hengst voorlopig voorrang krijgen. 

Dante steeds foutloos in Ermelo

Vincent Voorn reed Dante (Padinus x Realieta keur prest. v. Mr Blue) in de grote rubriek voor 6-jarigen in de ISAH cup in Ermelo van 11 t.m.14 augustus 2014. In opleiding voor het grotere werk reed Vincent Dante nooit voor de winst. Ze maakten geen enkele fout in de 4 omlopen, en eindigde in de finale op donderdag als 13e. Dante sprong alle dagen super en eindigde overall op een prachtige 18e plaats ( van 160 deelnemers).